Moana Travel, Stingray Studio, Francúzska Polynézia, Tahiti, Moorea, Bora Bora, Dovolenka vo Francúzskej Polynézii, Dovolenka na ostrove Tahiti, Dovolenka na ostrove Moorea, Dovolenka na ostrove Bora Bora, Sprievodca Francúzskou Polynéziou, Sprievodca ostrovom Tahiti, Sprievodca ostrovom Moorea, Sprievodca ostrovom Bora Bora, Exotická dovolenka, Tropická dovolenka, Luxusná dovolenka, Dovolenka na mieru, Exotika, Exotický raj, Tropický raj, Raj na zemi, Posledný raj

© 2024 Stingray Studio

16.01.2022

Život v raji

Najčastejšia otázka, ktorá padá na naše hlavy: „Prečo ste sa rozhodli žiť vo Francúzskej Polynézii?“. Ale ľudia, veď každý z vás chcel určite minimálne raz za život vypadnúť na druhý koniec sveta 😀 Srandičky. Nebudeme zachádzať hlboko do detailov, dôvodom sú naše raje a žraloky. Tieto krásne stvorenia sme si jednoducho zamilovali už v minulosti a našim snom bolo žiť s nimi, resp. v krajine, ktorá je pre nich prirodzeným prostredím.

Naša dvojmesačná svadobná cesta mala jasný smer, aj napriek tomu, že to v konečnom dôsledku nebola svadobná cesta v pravom zmysle slova (detaily v ďalšom blogu), bol to ten najkrajší dar a najlepšie rozhodnutie v našom živote. Pobalili sme život do dvoch 23kg batožín, dvoch 10kg batožín plus nadváhy a vybrali sa do najvzdialenejšej krajiny na zemi ležiacej v uprostred Tichého oceánu. Využili sme každý náš závit v mozgu, skúsenosti, vedomosti a podarilo sa. Bojovali sme o to, aby sme sa uchytili v našej profesii, v prevádzkovaní našej kreatívnej agentúry Stingray Studio. Podarilo sa a dnes žijeme vo Francúzskej Polynézii.

Ale vráťme sa k najčastejšie pokladanej otázke. Prečo je Francúzska Polynézia pre nás tá najlepšia krajina na svete, v ktorej sme sa rozhodli žiť?

Raje tu žijú vo voľnej prírode. Každá z nich je jedinečná a má svoje maniere 😉 Poznáme ich konkrétne znaky, znamenia a správanie. Sú neskutočné vnímavé, inteligentné a priateľské. A čo je najdôležitejšie, nikto by v Polynézii nikdy neublížil žiadnemu drsnokožcovi. Raje v tahitskej kultúre symbolizujú múdrosť.

Najčistejšia tyrkysová voda na zemi nás fascinuje každý deň. Príroda, džungľa a hory zatienia aj samotný Jurský park.

Celý rok môžeme pobehovať v plavkách. Nepotrebujeme celé dve skrine oblečenia a hlavne žiadne zimné oblečenie. Na dress code si tu nikto nepotrpí, takže v plavkách môžete ísť aj na pracovný pohovor 😛

Ľudia sa na nás usmievajú každý deň a sú kamarátsky bez toho aby od nás niečo chceli. Pozdraví nás cudzí človek, je to pre nich úplne prirodzené.

Ostrovný čas. Ostrovný čas je niečo na čo si musíte z uponáhľanej Bratislavy zvyknúť. Je to pojem, ktorý definuje neponáhľanie sa, jedna aktivita za deň, presný čas neexistuje, sú približné okruhy času (ráno, poobede, večer), vychutnávaj si každú minútu z ostrova a nemáš dôvod to odfláknúť a ponáhľať sa. Myslíme, že na definíciu ostrovného času budeme potrebovať viac riadkov.